Автобус с турски граждани, който аварира тази нощ край Стара Загора, вече пътува към Румъния

  • 01 март 2018 11:41

  • 2266
  • 0
Автобус с турски граждани, който аварира тази нощ край Стара Загора, вече пътува към Румъния
© Булфото (архив)

Автобусът с турски граждани, който аварира тази нощ край Стара Загора, вече пътува към Румъния, съобщи за БТА областният управител Гергана Микова.

Сигналът за инцидента е получен малко след 2.00 ч., на място са били екипи на пожарната и тежка техника, които са разчистили пътя.

Екипи на "Гражданска защита" са се отзовали на 16 сигнала през последното денонощие. Спасен е 82-годишен мъж от къща в местността "Карасиврия", в тежко, безпомощно състояние. Човекът е приет за лечение в старозагорската болница. През нощта са се отзовали на шест сигнала в района на Гурково. Часове наред продължила спасителната акция на закъсали в преспите автобус, леки коли, бус и камион-цистерна на пътя Ветрен-Николаево.

Бурният вятър предизвикал снегонавявания, което довело и до блокирането на возила. На помощ тръгнал снегорин, след него коли, но всички те закъсали. След помощ на екипи от Казанлък 15 човека, сега са извън тежкия участък.

В ранния следобед се очаква да бъде отворен за движение и пътят Мъглиж - Николаево, съобщи за БТА директорът на Областното пътно управление Илия Златев. Машини от сутринта разчистват отсечката от Подбалканския път, която беше затворена заради силния вятър и големите преспи в района.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2266 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини