Пътниците във влака София-Варна бедстваха при -16 градуса

  • 01 март 2018 11:19

  • 9184
  • 1
Пътниците във влака София-Варна бедстваха при -16 градуса
© Pixabay

Пътниците във влака София - Варна през Горна Оряховица, който е тръгнал снощи в 22.30 часа, бедстват заради липса на отопление. Това съобщи една от потърпевшите Любослава Дашева.

От пресцентъра на БДЖ съобщиха, че причина за закъснението е товарен влак, който е блокирал линията. Композицията е трябвало да пристигне в 07.00 часа във Варна, съобщава БНР.

Дашева разказва, че във влака пътуват много жени и деца. Никой не им казва какво ще се случи. Минус 16 градуса е температурата във вагоните, измерена от пътници. "Няма топли напитки и никакво друго съдействие. Стюардите са много мили, обаче нищо не могат да направят", споделят пътници.

"Във влака е ужасно студено. Най-вероятно е минус 16 градуса. Доскоро въобще нямахме обхват. Съответно близките ни се тревожат, а да не говорим, че във влака има възрастни хора и жени. Целият влак е в сняг. Нищо не ни отговарят. Самите хора, които са, стюардите във влака, са много любезни и мили с нас, защото положението, в което те се намират като работещи, също е ненормално", каза Любослава Дашева и допълни: "Бил е повреден локомотивът. Това се разбра".

Дашева посочва, че част от пътниците обмислят да заведат колективен съдебен иск, защото "наистина е безобразие в 21-ви век, въпреки тежките зимни условия, железниците да ни поднасят един неотоплен влак".

С три часа закъсня бързият влак от София за Бургас след авария край Айтос. Причината за инцидента са счупени пантографи (средства за контакт с електрическата мрежа) на електрическата мотриса. Наложило се е да бъде изпратен дизелов локомотив от Бургас, който да изтегли композицията. Пътници се оплакаха, че в купетата е било минус 18 градуса. Някои от тях казаха, че ще поискат обезщетение за причиненото неудобство.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
9184 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
дуци

2018.03.01 | 15:42

1
нормално ,в окрадена държава ,какво очаквате ???

Добави коментар

Водещи новини