Констатираха завишаване на стойностите на показател „мътност” в питейната вода в Шумен

  • 28 февруари 2018 14:21

  • 641
  • 0
Констатираха завишаване на стойностите на показател „мътност” в питейната вода в Шумен
© Pixabay

При проведен мониторинг на 27 февруари беше констатирано завишаване стойностите на показател „мътност” в питейната вода на град Шумен, които са над обичайните приемливи за потребителите, съобщиха от РЗИ.

Не се установяват други отклонения от здравните норми по изследваните физикохимични и микробиологични показатели. В пунктовете, от които е взета водата е отчетено наличие на остатъчен свободен хлор, съответстващо на нормативните изисквания.

От страна на РЗИ – Шумен е засилен контрола над дезинфекцията на водата, подавана от „ВиК – Шумен“ ООД. Ежедневно в лабораторията на инспекцията ще се следят промените в показател мътност, остатъчен свободен хлор и микробиологичните показатели.

Инспекцията препоръчва, водата в населените места, водоснабдявани от язовир „Тича” -. Шумен, Велики Преслав, с. Панайот Волов, с. Белокопитово и с. Дибич да не се ползва за пиене.

Актуална информация за качеството на питейната вода в зона на водоснабдяване язовир „Тича” ще бъде публикувана ежедневно на сайта на РЗИ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
641 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини