Във Велико Търново започват ремонти по проект за над 11 милиона лева

  • 28 февруари 2018 13:50

  • 933
  • 0
Във Велико Търново започват ремонти по проект за над 11 милиона лева
© Булфото (архив)

До средата на следващата година във Велико Търново ще бъдат ремонтирани 38 улици и шест обекта по проект за над 11 милиона лева, съобщи в пресклуба на БТА във Велико Търново инж. Динко Кечев - директор на дирекцията "Строителство и устройство на територията" и ръководител на проекта.

По своите размери и финансиране проектът "Привлекателна и съхранена автентична градска среда на Велико Търново" е сред най-мащабните по оперативната програма "Региони в растеж" в общината, отбеляза той. Финансирането е безвъзмездно със средства от ЕФРР и националния бюджет.

Отделните зони по проекта обхващат инфраструктурата на кварталите "Варуша" и "Чолаковци", старата и централната градска част, крайречни улици и площад "Съединение" пред музея "Възраждане и Учредително събрание".

Над 1,6 млн. лв. са осигурени за подмяната на ВиК съоръженията. След ремонта на водопроводите, старите калдъръми ще бъдат пренаредени или ще бъдат поставени нови, без това да се отрази на старинния облик на града, уточниха от общинската администрация.
Предвиждат се дейности за озеленяване и реставрация. Срокът за изпълнение е юли 2019 година. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
933 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини