Десет коли и снегорин блокирани на пътя Ахелой - Каблешково

  • 28 февруари 2018 12:02

  • 920
  • 0
Десет коли и снегорин блокирани на пътя Ахелой - Каблешково
© Getty Images/Guliver (архив)

Тежка е зимната обстановка в община Поморие. Десет автомобила са закъсали на затворения по-рано днес път Каблешково – Ахелой, съобщи кметът Иван Алексиев, цитиран от Дарик.

По думите му, на място е изпратен снегорин, които също затънал в дълбоките преспи.

"Сега насам пътува автомобил на пожарната. Опитваме да изтеглим автомобилите. Видимостта е нулева, духа много силен вятър. Има сериозни снегонавявания", каза Алексиев, който е на мястото. Бедстващи хора на територията на общината няма, заяви той и призова да не се пътува, ако не е крайно необходимо.

„Пътищата са почистени, но видимостта е нулева“, алармира кмета на Поморие. Към този момент проблеми с електрозахранването в населените места няма. Единствено в Козичино остават без ток. Пътят до селото се почиства, за да могат екипите на EVN да стигнат до мястото на повредата.

„Всички училища на територията на общината са затворени. Обявили сме извънредна 3-дневна ваканция. Сградите обаче ще продължим да отопляваме, за да не аварират инсталациите. Детските градини са отворени, но работят с намален капацитет. Много от родителите, са оставили децата си у дома“, каза още Иван Алексиев.

Последвайте канала на

Весела Найденова
920 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини