Кмет превърна автомобила си в снегорин, изчисти улиците

  • 28 февруари 2018 12:04

  • 14236
  • 1
Кмет превърна автомобила си в снегорин, изчисти улиците
© Булфото (архив)

Кметът на дупнишкото с. Бистрица Кирил Огненски приспособил личният си автомобил "Нисан Патрол" в снегорин, за да почиства улиците в селото. Това съобщиха за БТА от кметството.

Благодарение на приспособлението, улиците в селото са почистени, както и пътят за Дупница, чиято обработка е поела общината в Дупница, каза секретарят на кметството.

Снежната покривка в Бистрица е над 40 см, но пътищата вече са проходими, разказаха местните. Според тях приспособлението на Кирил Огненски е от миналата година, когато кметът вързал направено от него гребло към джипа, с който успешно почиства улиците в селото. В с.Бистрица живеят около 1500 души.

Усложнена е зимната обстановка в общината, казаха от администрацията. Машините са започнали работа в 2,30 часа през нощта. Има нови навявания от преспи по пътя между селата Яхиново и Крайници.

В с. Крайници са с намалени на 20 минути учебните часове, заради липсата на електричество от снощи, детската градина в селото не работи, казаха от общината.

С решение на кмета на Дупница Методи Чимев се пуска безплатен достъп в обхвата на "синя зона" от днес до края на седмицата. Причината е в усложнената зимна обстановка и ниски температури. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
14236 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.02.28 | 17:57

1
браво ??? сега остава да си изпише от хазната 50 000

Добави коментар

Водещи новини