Екатерина Захариева ще се срещне с иранския министър на външните работи

  • 28 февруари 2018 09:23

  • 1205
  • 1
Екатерина Захариева ще се срещне с иранския министър на външните работи
© eu2018bg.bg

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще се срещне днес в София с министъра на външните работи на Ислямска република Иран Мохамад Джавад Зариф. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи /МВнР/.

По време на срещата двамата ще обсъдят възможностите за задълбочаване на двустранните отношения и развитието на сътрудничеството в търговско-икономическата област, сферите на транспорта, енергетиката, туризма и образованието.

Първите дипломати ще обменят мнения и по въпроси от международно и регионално значение, в това число Съвместния всеобхватен план за действие по ядрената програма на Иран, предизвикателствата в региона на Близкия и Средния изток, както и тези, свързани с миграцията и трафика на наркотици.

В рамките на посещението си в България външният министър на Иран ще бъде приет от президента Румен Радев, министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и председателя на Народното Събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1205 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.02.28 | 11:12

1
Големия министър !!! ХА ХА ХА

Добави коментар

Водещи новини