Над половината от пожарите в Кърджалийско са станали в комини

  • 27 февруари 2018 14:10

  • 704
  • 0
Над половината от пожарите в Кърджалийско са станали в комини
© Pixabay

Над половината от пожарите в Кърджалийско са станали в комини, съобщиха от пресцентъра на РД „Пожарна безопасност и защита на населението”. От началото на годината на територията на областта са възникнали общо 72 пожари, от тях 38 в комини. Основна причина за възникването на пожарите в комини е неправилното ползване на отоплителните уреди и необезопасени комини.

Ръководството на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Кърджали отправят апел към жителите и гостите на областта да спазват елементарни противопожарните правила, сред които комините на сградите да са измазани, без пукнатини.

Същите трябва да се почистват от натрупаните сажди в тях. Освен това не трябва повторното запалване на нафтови печки да става след изстиването им, тъй като преди това е възможно възникването на локална експлозия.

Димоотводните тръби да се монтират правилно, стабилно и на безопасно разстояние от горими материали, съветват от дирекцията. От там предупреждават, че е изключително опасно разпалването на печките на твърдо гориво с лесно запалими течности.

Последвайте канала на

Десислава Станева
704 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини