7,5 по Рихтер разтърси централната част на Папуа Нова Гвинея

  • 26 февруари 2018 06:21

  • 9829
  • 0
7,5 по Рихтер разтърси централната част на Папуа Нова Гвинея
© Pixabay

Земетресение с магнитуд 7,5 разтърси централната част на Папуа Нова Гвинея днес призори местно време, съобщи Геофизичният институт на САЩ, цитиран от Ройтерс.

Трусът ударил провинция Южни височини в центъра на най-големия остров на тихоокеанската държава. Епицентърът му бил на 560 км от столицата Порт Морсби, на дълбочина 35 км.

Няма сведения за жертви и разрушения. Тихоокеанският център за предупреждение за цунами съобщи, че няма опасност от разрушителни приливни вълни в резултат на земетресението.

Трусът предизвикал паника сред населението. Местното представителство на Международния червен кръст съобщи, че комуникациите са напълно прекъснати в град Тари, едно от големите селища близо до епицентъра.

Американската енергийна корпорация Ексън Мобил (ExxonMobil) прекрати работата на газопреработвателния си завод в провинция Хела и съобщи, че никой от работниците не е пострадал.

Най-голямата петролна компания на островната държава, Ойл сърч /Oil Search/ също временно преустанови дейността си в зоните, близки до епицентъра на труса.

Последвайте канала на

БТА
9829 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини