Новата седмица идва със студ и виелици

  • 25 февруари 2018 19:24

  • 25288
  • 3
Новата седмица идва със студ и виелици
© Getty Images/Guliver

През следващото денонощие синоптичната обстановка в страната ще се усложни. Ще бъде облачно, ветровито и с валежи от сняг. На много места валежите ще са значителни и ще се образува нова снежна покривка.

Ще духа силен вятър от изток-североизток, с него ще продължи да нахлува студен въздух и ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще са без съществен дневен ход, от минус 9 – минус 7° в Западна и Централна България до 0 – 5° на места в югозападните райони и по Черноморието. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи за "Фокус" дежурният синоптик Мартин Славчев.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието ще бъде облачно, ветровито и с валежи предимно от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 0 и 4°. Температурата на морската вода е 6 - 7°. Вълнението на морето ще е 4 - 5 бала.

В планините ще бъде ветровито, студено и с валежи от сняг. Ще духа силен до бурен вятър от изток-югоизток. По високопланинските проходи ще има снежни виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 9°, на 2000 метра – около минус 11°.

През следващите дни ще бъде много студено, като сутрин температурите ще са предимно между минус 10° и минус 15°, на места и по-ниски, а и дневните навсякъде ще са отрицателни. Валежите още във вторник чувствително ще отслабнат, в повечето райони временно и ще спрат, но вечерта от югозапад отново ще завали. Вятърът също ще отслабне. В сряда ще превалява сняг, на повече места и повече като количество - в югоизточната половина от страната. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще се усили, повече в Източна България. Месец март ще започне без валежи, а и облачността временно ще се разкъсва. През деня вятърът ще придобие южна компонента и ще започне затопляне.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
25288 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
бойко педала

2018.02.26 | 15:12

1
Герберсатите ще мрат от студ

2018.02.26 | 15:12

3
гнусен червен троль
КУРнелия

2018.02.26 | 15:12

2
Не знам червените бабички как ще преживеят,ще ни намалее съвсем електората !

Добави коментар

Водещи новини