Въоръжен мъж се барикадира в дома си във Велинград

  • 24 февруари 2018 19:07

  • 22971
  • 2
Въоръжен мъж се барикадира в дома си във Велинград
© БТВ

Мъж от Велинград е задържан, след като е заплашил охранител с пушка. За това съобщи говорителят на ОД МВР - Пазарджик, Мирослав Стоянов.

При задържането той е бил с 3.6 промила концентрация на алкохол, а в дома му са открити три пушки, включително бойна и малокалибрена, а на тавана - взривно вещество с детонатор.

По-рано днес жена подала сигнал чрез паник бутон до частна охранителна фирма, че брат й, за пореден път, притеснява нея и семейството й. Това не се случвало за пръв път, но този път Георги Т. бил въоръжен с пушка, каза Стоянов. На сигнала се отзовавал един патрул на фирмата, после и втори. Още с идването на първия Георги Т. почти опрял дулото на пушката в главата на охранител.

Екипите се оттеглили и сигнализирали полицията. Георги Т. тръгнал към къщата, в която живее - в друг район на Велинград, където се барикадирал. Пристигналите там униформени обградили дома, а в един момент успели да го накарат да излезе навън. С излизането го неутрализирали.

Георги Т. е в ареста с полицейска заповед, а за случая е уведомена прокуратурата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
22971 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
М

2018.02.25 | 11:34

2
Е ееееееееееееее народа се побърка ?
ss

2018.02.25 | 11:34

1
Барикадира се народа с пушки и бомби. Скоро ще имаме и първият партизанин, а после и чети. Сега вече ми стана ясно, защо толкова младежи са се подлъгали по комунистическата идея едно време.

Добави коментар

Водещи новини