Красимир Вълчев: Не е желателно закриване на училища в бъдеще

  • 24 февруари 2018 15:28

  • 2066
  • 2
Красимир Вълчев: Не е желателно закриване на училища в бъдеще
© Булфото (архив)

Финансирането на образователната система, кадровото й обезпечаване, както и темата за закриване на малките училища бяха сред основните теми, които министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 обсъди на работна среща в Търговище с директори на учебни заведения, както и с представители на синдикални организации в сектора на образованието, предаде БНР.

На срещата министър Вълчев заяви: "Ние смятаме, че мрежата е достигнала предела си на оптимизация в почти всички региони и по-нататъшното закриване на училища не е желателно. Естествената склонност на младите хора е да ходят да живеят в по-големите градове и населени места. Това пък поставя пред предизвикателството системата да обезпечи с учители всички точки. Затова ние диференцирахме и финансирането, като предоставяме повече средства на училищата, детските градини, общините, които са по-малки и по-отдалечени, така че в дългосрочен план да мотивираме повече млади хора да преподават в тях".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2066 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
баба

2018.02.24 | 21:15

2
Увеличете заплатите на учителите!!!!

2018.02.24 | 21:15

1
Що не им стига ли??? Малко ли им я увеличиха? Ако всички поискат увеличение като тяхното,държавата за 3 дена ще фалира! Да не говорим,че и с нищо не са го заслужили..70-80% от тях видиотизирани и ограничени остатъци от комунизма,които не могат да научат децата на нищо ценно!

Добави коментар

Водещи новини