Сова Харис: Около 3/4 от обществото е против ратификацията на Истанбулската конвенция

  • 23 февруари 2018 14:38

  • 1682
  • 1
Сова Харис: Около 3/4 от обществото е против ратификацията на Истанбулската конвенция
© Pixabay

Към момента съотношението на хората, които смятат, че Истанбулската конвенция трябва да бъде ратифицирана, спрямо тези, които я отхвърлят, е около едно към три, каза на пресконференция Васил Тончев, собственик на социологическата агенция "Сова Харис".

Той се позова на изследване направено от агенцията сред 828 пълнолетни българи в страната направено по телефона между 8-и и 10-и февруари. Пред журналисти той добави, че вероятно над 99 процента от хората не са чели документа и съдят за него по медиите.

Според изследването 22 процента от хората са били свидетели на домашно насилие. Около 61 процента от жертвите на домашно насилие са се опитали сами да решат проблема, други 24 процента не са реагирали по никакъв начин, а около 22 процента са поставили въпроса пред домашното обкръжение. Съдействие от полицията при насилие у дома са потърсили 12 процента от жертвите, а до съд са стигнали единици, допълни Васил Тончев.

Според проучването 94 на сто от пълнолетните българи смятат, че не не трябва да се допуска насилие над жени, а 95 на сто и насилие над деца.

Легализирането на трети пол е недопустимо за 73,5 на сто от респондентите, а против гей браковете се обявяват 70 на сто от запитаните.

Само 11 на сто от хората смятат, че ратификацията на Истанбулската конвенция ще доведе ограничаване на насилието над деца и жени.

Същевременно 30 на сто от запитаните смятат че конвенцията води до въвеждане на трети пол, легализиране на гей браковете и отглеждане на деца в хомосексуални семейства.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1682 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.02.25 | 10:05

1
ДА ГО ЛАПАТ.НИКОЙ НЕ ИСКА ПЕДЕРАСКАТА ДЖЕНДЪРСКА КОНВЕНЦИЯ ОСВЕН ГРОБ ,КОЙТО СА ОБЕЩАЛИ НА СВОИТЕ ГОСПОДАРИ САТАНИСТИ.

Добави коментар

Водещи новини