Обвиниха губернатора на Мисури за нарушаване на правото на личен живот

  • 23 февруари 2018 09:30

  • 812
  • 0
Обвиниха губернатора на Мисури за нарушаване на правото на личен живот
© pixabay.com (архив)

Съдът в град Сейнт Луис предяви обвинение за нарушаване на правото на личен живот срещу губернатора на щата Мисури Ерик Грейтънс, предаде БТА, позовавайки се на АП.

Губернаторът републиканец е обвинен, че е направил компрометираща снимка на фризьорка, с която е имал извънбрачна връзка през 2015 г., преди да бъде избран за губернатор през 2016 година. Той призна, че е направил грешка, но подчерта, че не е извършил престъпление. Според обвинението на 21 март 2015 г. губернаторът е фотографирал без нейно знание и съгласие жена, която била "гола или разголена". След това той прехвърлил снимката по начин, който позволява достъп до нея чрез компютър, а това е нарушение на правото на личен живот според законите на щата и се наказва с до 4 години затвор. По-късно губернаторът използвал снимката, за да принуди жената да запази мълчание за връзката си с него.

След предявяването на обвинението лидери на Републиканската партия в щатския Конгрес заявиха, че ще сформират комисия, която да определи дали той може да продължи да ръководи щата, докато е разследван. Грейтънс нарече прокурорката Ким Гарднър "безразсъдна либералка" и я обвини, че използва поста си, за да трупа политическо влияние. Адвокатът му Едуард Дауд заяви, че обвиненията срещу клиента му са неоснователни. "За 40 години държавна и частна практика никога не съм се сблъсквал с подобно нещо", добави той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
812 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини