Имало е въоръжен помощник-шериф по време на нападението в гимназията във Флорида

  • 23 февруари 2018 07:50

  • 3489
  • 1
Имало е въоръжен помощник-шериф по време на нападението в гимназията във Флорида
© getty

По време на нападението в гимназия "Марджъри Стоунман Дъглас" пред сградите, в които се е случило клането е имало въоръжен заместник-шериф, който не е влязъл, за да помогне, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, цитирайки местния шериф Скот Израел.

Шериф Израел не съобщи дали бившия помощник-шериф Скот Питърсън ще бъде съден за бездействието си, но заяви, че той е трябвало да влезе в сградата и да ликвидира убиеца. Питърсън е подал оставка вчера, след като му било съобщено, че ще бъде изпратен в неплатен отпуск.

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския подкрепи идеята за повишаване до 21 години минималната възраст за закупуване на полуавтоматични пушки, подобни на използваната при нападението срещу гимназия "Марджъри Стоунман Дъглас". В момента в САЩ пушки могат да купуват навършилите 18 години, а пистолети - навършилите 21 години. Нападателят, отнел живота на 17 души, е на 19 години, припомня АП.

"НРА ще го подкрепи, както и Конгресът", заяви Тръмп, визирайки Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия. Само преди часове НРА се обяви против идеята и обвини Демократическата партия и медиите в политизиране на трагедията.
Тръмп и заместник-председателят на НРА Уейн Лапиер подкрепиха идеята за въоръжаване на учители и администратори. Според президентът на САЩ това ще е по-ефективно от въоръжаването на 100 допълнителни пазачи.

Китайският в. "Глобал таймс" публикува днес редакционна статия, в която подкани САЩ да се поучат от Китай и да защитят наистина човешките права, като ограничат притежанието на оръжие, отбелязва Ройтерс. "Повече американци умират от огнестрелни оръжия в страната, отколкото американски войници във войните, водени от САЩ, подчертава се в статията, която припомня, че правото на живот е най-фундаменталното от човешките права.

Човешките права са отдавнашен източник на напрежение между двете водещи икономики, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на

БТА
3489 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.02.24 | 01:31

1
Храбрият шериф е като всичките им войници дето ги пръскат навсякъде по света. Меки китки.

Добави коментар

Водещи новини