Майк Пенс: Сестрата на Ким Чен-ун е опора на тираничен режим

  • 23 февруари 2018 07:45

  • 1449
  • 5
Майк Пенс: Сестрата на Ким Чен-ун е опора на тираничен режим
© gettyimages (архив)

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви вчера, че сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, Ким Йо-чен, която присъстваше на откриването на Зимните Олимпиийски игри в Пьончан, е опора на един тираничен режим, подтискащ милиони граждани, предаде БТА, позовавайки се на АФП.

Ким Йо-чен е "централен стълб на най-тираничния и подтиснически режим в света, злодейска семейна клика, която подлага на брутално отношение, глад, принуждава към подчинение или праща в затвора 25 милиона души", заяви Пенс вчера на годишна конференция на организацията "Консервативно политическо действие" близо до Вашингтон. "Казвам на всички, които мислят, че е тррябвало да стана и да аплодирам севернокорейците: САЩ не подкрепят кървави диктатури, ние се противопоставяме на кървави режими", добави той под аплодисментите на присъстващите. "Ние ще останем твърди, докато Северна Корея не спее да заплашва нашата страна и нашите съюзници, и докато не се откаже веднъж завинаги от програмите си за ядрени и балистични оръжия", подчерта Пенс.

На 9 февруари Пенс и Ким Йо-чен присъстваха на церемонията на откривне на Зимните олимпийски игри в една и съща ложа, наблюдавани от камери от целия свят, но не разговаряха. По-късно Вашингтон съобщи, че Пенс е готов да се срещне с делегация от високопоставени севернокорейски пресставители, но планираната кратка среща е била анулирана от Пхенян след твърди изказвания на вицепрезидента на САЩ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1449 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
стефан

2018.03.06 | 01:01

4
А Вие г-н Пенс сте "най-голямата опора на демокрацията по американски". Само колко хора по света сте разплакали с "вашата демокрация"!?
1

2018.03.06 | 01:01

5
Браво Стефчо,и аз мразя тази американска сган.

2018.03.04 | 13:28

3
Корейците ме кефят ! Браво !

2018.03.04 | 13:28

2
Тоя тъпяк корейците го подминаха като бърз влак малка гара. Те поне не поддържат тероризма.
ads

2018.03.04 | 13:28

1
корейците да нямат 1000 военни бази по цял свят. чудят се как да оцелеят от американската демокрация и пазарна икономика. че вместо военни паради ще правят гей паради като ги заразят с евроатлантически ценности.

Добави коментар

Водещи новини