Сръбският президент пристига на официално посещение в България

  • 23 февруари 2018 07:13

  • 1744
  • 0
Сръбският президент пристига на официално посещение в България
© Булфото (архив)

Президентът на Република Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. пристига на посещение в Република България, по покана на държавния глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Между темите на визитата ще бъдат европейската интеграция на Сърбия, перспективите пред региона на Западните Балкани в контекста на Българското председателство на Съвета на ЕС, двустранните отношения между България и Сърбия и по-специално свързаността по общата ни граница.

От 10.00 часа на площад „Св. Александър Невски“ ще се състои церемония по официалното посрещане на държавния глава на Сърбия. Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. ще положи венец пред Паметника на Незнайния воин.

Двамата държавни глави ще проведат среща „на четири очи“ на „Дондуков“ 2 от 10.20 часа, след което ще се проведат пленарните разговори на официалните делегации на България и Сърбия.

В 11.35 часа в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 в присъствието на президентите Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. ще бъдат подписани документи за двустранно сътрудничество в областта на труда и социалната политика.

В 11.40 двамата президенти ще дадат съвместна пресконференция.

В рамките на посещението си сръбският президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. ще разговаря с председателя на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и със заместник-министър председателя по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1744 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини