Посланикът на Китай пристигна на посещение в Ямбол

  • 22 февруари 2018 20:53

  • 1951
  • 2
Посланикът на Китай пристигна на посещение в Ямбол
©

По покана на областния управител на Ямбол Димитър Иванов посланикът на Китай Джан Хайджоу пристигна на официално посещение в града, съобщиха от областната администрация.

На среща с екипа на областната администрация Джан Хайджоу е казал, че Ямбол и регионът заемат стратегическо място и имат добри възможности за развитие на индустрията, земеделието и туризма.

"Двете страни трябва да намираме повече пресечни точки за развитие и е важно взаимно да рекламираме българския и китайския потенциал в това отношение", допълнил той.

Посланикът е казал още, че очаква с нетърпение утрешната среща с кметовете на петте общини от областта и е посочил основните сфери, в които бихме могли да си сътрудничим, като земеделието, животновъдството, преработвателната промишленост, инфраструктура, туризма и културата. Утре Джан Хайджоу ще посети различни производства, както и културни и исторически забележителности в областта.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1951 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Аз

2018.02.23 | 09:00

2
Разведете го човека из кварталните улички, из циганската махала и по околовръсните пътища, за да види човека Що за град е...града ни!
N

2018.02.23 | 09:00

1
Да го заведат и на ,,магистралата“ Ямбол - Лесово. Дупки,кръпки,ями,боклуци и мизерия около пътя.

Добави коментар

Водещи новини