Тръмп каза, че въоръжаването на някои учители веднага би спряло стрелбите

  • 22 февруари 2018 19:35

  • 1829
  • 5
Тръмп каза, че въоръжаването на някои учители веднага би спряло стрелбите
© Gettyimages

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския повтори днес призива си за въоръжаване на учителите след масовото убийство в училище в щата Флорида миналата седмица. Той заяви, че това би трябвало да бъде ограничено до тези, които имат военна или специална подготовка и допълни, че това "би решило проблема незабавно", предаде Ройтерс.

Идеята му вече предизвиква противоположни реакции в САЩ, където има остри разделения по въпроса как да бъдат спрени масовите стрелби и всекидневното насилие с огнестрелни оръжия, отбелязва агенцията. Тръмп изказа идеята за въоръжаване на учителите по време на емоционална дискусия с оцелели от нападението във Флорида и роднини на загинали при стрелбата.

"Сериозно подготвени, умели в боравенето с огнестрелни оръжия учители/треньори биха решили проблема незабавно, преди да пристигне полицията. СТРАХОТНО ВЪЗПИРАНЕ!", написа Тръмп в Туитър. На вчерашната среща той каза: "Ако имахте учител, умеещ да борави с огнестрелни оръжия, той много добре щеше да сложи край на нападението доста бързо."

Президентът каза, че ще затегне проверките на миналото на купувачите на оръжия и ще обмисли повишаване на възрастовото ограничение за купуване на някои видове оръжия. Тръмп каза днес, че подкрепя увеличаване на минималната възраст за притежаване на по-широк диапазон от оръжия, отколкото е сега.

В момента на федерално ниво минималната възраст за купуване или притежаване на ръчни огнестрелни оръжия е 21 години, но за пушки като използваната при нападението миналата седмица ограничението е 18 години. При нападението на 14 февруари в гимназия във Флорида бяха убити 17 ученици и училищен персонал. То беше извършено от 19-годишен бивш ученик, въоръжен с полуавтоматична пушка "AR-15".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1829 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.02.27 | 03:26

4
точно така Дончо, раздай им още оръжие - първо на едните после и на другите, нали икономиката трябва да върви, абе нещо като в близкия изток - продаваш и на двете страни

2018.02.27 | 03:26

5
абе на червените мърши само пари и далавери са ви у тиквите бе

2018.02.27 | 03:24

2
прав е тръмп. и тука трябва. и като видиш червено куче - на место
Комрад

2018.02.27 | 03:25

3
Ти си слабоумен идиот като него.
Ввв

2018.02.27 | 03:24

1
Ебаси простата кукла на конци,още оръжия щял да раздава,нещастник...

Добави коментар

Водещи новини