Розетата на New Bloom Winery взеха ритоните на Винария

  • 22 февруари 2018 17:36

  • 1462
  • 0
Розетата на New Bloom Winery взеха ритоните на Винария
©

Винарската изба New Bloom обра големите награди на 26-ото издание на международната специализирана изложба „Винария“. Винарната от град Съединение взе два златни ритона за своите розета по време на официалното награждаване в Панаира в Пловдив.

Първият приз отиде за розе от серията Face-to-Face (F2F) от сортовете Кабeрне Совиньон и Марселан, реколта 2017, а другото високо оценено вино e от едноименната марка New Bloom. То също е купажно от марките от Кабeрне Совиньон, Кабeрне Фран и Сира. Избата се прибра и с още три златни медала от Винария – за своето вино New Bloom от немския сорт Регент, за PIXELS Каберне Совиньон и за PIXELS Совиньон блан.

Годината е особено успешна за New Bloom Winery – през декември те грабнаха приза „Златната изба на България“. Вината се правят от изцяло собствени лозови масиви – 6000 дка в Тракийската низина. Винарната работи както с добре познати в България сортове, така и с малко популярни като Дорнфелдер и Регент. Избата от Съединение е единствената у нас, която използва тези немски сортове. Идеен двигател на техните вина е един от най-добрите български енолози Владимир Влъчков. „Имам късмета да работя в екип със страхотни млади професионалисти.

Тази награда е признание за техните усилия и любовта, която влагат в правенето на качествени вина“, коментира експертът.

В тазгодишния конкурс Винария 2018 г. участваха над 300 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки. Те се оценяваха от 20-членно жури, в което участват утвърдени дегустатори от страната и чужбина. Четиринадесет от тях са членове на Съюза на енолозите в България, който е партньор на Националната лозаро-винарска камара в организацията на конкурса. И тази година в състава на дегустационната комисия участват чуждестранни енолози.

Сред тях са вино блогърът Пол Капуто от Англия, който за втора поредна година е член на журито, и сръбският дегустатор Томислав Иванович – с дългогодишен опит в международни винени конкурси. Председател на международното жури е д-р Димитър Гайдарски. Изискванията по оценяване на пробите вино и тази година са изцяло съобразени със стандартите на Международната организация по лозата и виното OIV, със 100-балната система и дегустационен лист.

Тази година в рамките на Винария повече от 150 изложители от 17 държави демонстрират своите продукти. Изложението продължава до неделя.

Последвайте канала на

Novini.bg
1462 0

Свързани новини

Водещи новини