Уикендът идва със студ и сняг, какво ще е времето през март (видео)

  • 23 февруари 2018 09:15

  • 40290
  • 2
Уикендът идва със студ и сняг, какво ще е времето през март (видео)
© Pixabay

В Западна и Северна България ще бъде значително по-студено от късния следобед в неделя до четвъртък. Това каза пред Novini.bg климатологът доц. Георги Рачев.

Очакват ни едни пет дни доста студено време – за някои места температурите в сряда и четвъртък ще бъдат най-ниските за цялата зима. Сняг и студ ни очакват от понеделник до сряда включително, заяви доц. Рачев.

В Южна България ще бъде доста по-топло. Отрицателни температури ще има за много малко време. Въпреки всичко апелирам тези, които ще пътуват най-късно до ранния следобед в неделя да се приберат вкъщи – ще бъде добре, защото точно в неделя следобед се очакват нахлуването на студения въздух и снеговалежите, предупреди климатологът.

Доц. Рачев прогнозира, че ще посрещнем 3 март с топло и дъждовно време. Снежната покривка ще си отиде още в петък и събота и на 3 март ни чака сравнително топло време. На 8 март трябва да е топло и само на отделни места да превали дъжд – ще бъде прекрасен ден за веселба, посочи той.

Като цяло, Баба Марта започва малко сърдита, но времето си отива към пролет малко или повече. Засега има доста прогнози, които се обединяват, че месец март в температурно отношение ще бъде нормален – със средни температури между 4 и 8 градуса за различните части на България. Всички обаче са трогателно единодушни около факта, че март месец ще бъде по-дъждовен от нормалното. Дори се прокраднаха дългосрочни прогнози за цялата пролет, които дават Балканите с доста влажно и валежно време, с потенциална опасност от разливи и наводнения – не катастрофални, но локални наводнения, каза още доц. Георги Рачев.

По публикацията работиха Галя Георгиева и Константин Веков

Последвайте канала на

Novini.bg
40290 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Коста

2018.02.24 | 21:05

2
Преиграват, както винаги, с мразовито време.Плашат бабичките за пореден път!Доц. Рачев заяви преди 3 седмици в едно ТВ студио,че зимата си е отишла....
Джони

2018.02.24 | 21:05

1
Ех къде са синоптиците,Любка Кунчева и Орлин Лазаров,най точните синоптици.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини