Близнаците от Пловдив ще бъдат настанени в приемно семейство

  • 22 февруари 2018 16:43

  • 5672
  • 1
Близнаците от Пловдив ще бъдат настанени в приемно семейство
©

Майката на тригодишните близнаци Габриела и Стефан, които бяха приети в болница в тежко физическо състояние, е дала съгласие те да бъдат настанени в приемно семейство или в ЦНСТ с медицинска грижа. Това е станало след разговор на служители на Дирекцията по социално подпомагане /ДСП/ - Пловдив с нея, съобщи директорът й Надя Танева.

Тя уточни, че условието на жената е да поддържа контакти с децата. По думите й Иванка Стефанова е изявила желание за социални услуги и ще получи психологическа, юридическа и социална подкрепа, като вече е консултирана как да се регистрира в Бюрото по труда. От ДСП са поели ангажимента да съдейства пред община Пловдив и Бюрото по труда за намиране на работа, ще потърсят контакти и с БЧК за осигуряване на храна от първа необходимост.

Социалните работници смятат, че децата са неглижирани, недохранвани, което е форма на насилие и за което майката не си дава сметка. Според нея, тя се е грижела добре за децата си със средствата, с които е разполагала, допълва Танева.

Проведен е разговор с бабата на близнаците Ангелина Брандийска, която е подала заявление за настаняване на децата при нея, но социалните работници смятат, че това не е подходящо. Бабата ще остане техен придружител до изписването им, за което има съгласието и на майката. Иванка Стефанова категорично е отказала тя и двете близначета да бъдат снимани и коментирани в медиите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5672 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
gost

2018.02.22 | 23:12

1
Za nasilie nad dezata i nedohranvasne maikata triabvashe da e ve4e vav ZATVORA

Добави коментар

Водещи новини