Президентът на Република Сърбия Александър Вучич ще бъде на официално посещение в България

  • 22 февруари 2018 13:17

  • 1136
  • 2
Президентът на Република Сърбия Александър Вучич ще бъде на официално посещение в България
© Getty

На 23 февруари, петък, президентът на Република Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. ще бъде на посещение в Република България, по покана на държавния глава Румен Радев. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Между темите на визитата ще бъдат европейската интеграция на Сърбия, перспективите пред региона на Западните Балкани в контекста на Българското председателство на Съвета на ЕС, двустранните отношения между България и Сърбия и по-специално свързаността по общата ни граница. 

От 10.00 часа на площад „Св. Александър Невски“ ще се състои церемония по официалното посрещане на държавния глава на Сърбия. Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. ще положи венец пред Паметника на Незнайния воин.

Двамата държавни глави ще проведат среща „на четири очи“ на „Дондуков“ 2 от 10.20 часа, след което ще се проведат пленарните разговори на официалните делегации на България и Сърбия.

В 11.35 часа в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 в присъствието на президентите Румен Радев и Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. ще бъдат подписани документи за двустранно сътрудничество в областта на труда и социалната политика.

В 11.40 ще двамата президенти ще дадат съвместна пресконференция.

В рамките на посещението си сръбският президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. ще разговаря с председателя на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и със заместник-министър председателя по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1136 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Реалността

2018.02.22 | 14:33

2
Явно на Льотчикът му е спуснат дневен ред, различен от този от този на правителството. Като се има предвид ориентацията на сръбския и на нашенския пРезиденти, няма начин на "четири очи" те да не обсъдят и "перспективите за задълбочаване" на Евразийскта ос "Москва-Белград-С

2018.02.22 | 14:17

1
Айде Вучич, вкарай малко мозък на нашите "умници".

Добави коментар

Водещи новини