Внимавайте! Ало мафията дебне с нова престъпна схема

  • 22 февруари 2018 12:28

  • 29464
  • 5
Внимавайте! Ало мафията дебне с нова престъпна схема
© Pixabay

За нова измамна схема, в която се намесват имена на директора на полицията, полицейски началници, общински кметове и на известни адвокат алармират криминалисти от ОДМВР- Шумен.

Специалистите отправят апел към хората да не се доверяват на непознати, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен. Атаките в момента са насочени към собственици на фирми и агенции за преводи и легализация на документи.

Измамници звънят на фирмените телефони, публикувани в интернет, като се обаждат от скрити номера. С първото позвъняване се представят за директор, началник на полицейско управление или за кмет на населено място.

Престъпниците питат дали ще окажат съдействие на известен адвокат за превод. След положителен отговор следва второ обаждане от името на „адвокат Марковски“.

Непознатият обяснява, че в ареста на съответното полицейско управление има задържан чужденец и им трябва преводач, за да го освободят от ареста.

Канят преводача в съответното полицейско управление. Следва ново обаждане, в което молят по пътя към районното да преведат парична сума в размер между 50 и 100 евро чрез фирма за парични преводи на лице от сръбски произход .

Към момента тези, които са подали информация за опитите измами, не са превели парични суми. Обясняват, че следват нови обаждания със заплахи към тях и семействата им.

От полицията информират, че ако получите подобно обаждане, то това е сигурен белег, че се бандата се опитра да оплете жертва в мрежата на измамна схема.

Ако получите закани или заплахи след подобно обаждане се обадете на телефон 112 и съобщете за случилото се, съветват още униформените.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
29464 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.02.23 | 18:04

5
Ще има нови телефонни измами до безкрай, защото никой не пипа циганските палати, където отиват всичките пари тоест ченгетата работят с циганите.

2018.02.23 | 18:04

3
Опасностите от седесарската демокрация.

2018.02.23 | 18:04

4
В грешка си, пич. Комунистите и циганите винаги са били еднакви цигани и врагът им винаги е бил белият данъкоплатец.

2018.02.23 | 17:07

2
И като се обадят на 112 какво,сигурно службите ще хукнат?
ВАЖНО!!!

2018.02.23 | 15:36

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини