Проф. Николай Овчаров е "Почетен гражданин на Търговище"

  • 22 февруари 2018 11:20

  • 627
  • 0
Проф. Николай Овчаров е "Почетен гражданин на Търговище"
© Булфото

Проф. Николай Овчаров бе удостоен със званието "Почетен гражданин на Търговище". Предложението на кмета Дарин Димитров бе прието на заседание на Общинския съвет днес с 26 "за" и двама "въздържал се".

Почетното звание бе присъдено и на журналиста Радослав Черкезов. Съветниците гласуваха с пълно мнозинство предложението на адвокат Сунай Хасанов от ДПС.
Проф. Овчаров е свързан с Търговищкия край. Неговите родители Димитър и Мария Овчарови са основатели на Историческия музей в града.

Той продължава започнатото от баща си проф. Димитър Овчаров /също Почетен гражданин на Търговище/ по разкопките на древния "Мисионис". "Николай Овчаров провежда проучвания и последващи разкопки, обогатяващи историческите сведения за района. Има значителен принос за възстановяване разкопките на обекта, за неговото популяризиране като античен град и туристическа дестинация", каза кметът Димитров в изложението си.

Радослав Черкезов е доайен на журналистическата гилдия. Професионалният му път е преминал като кореспондент на национални издания, бил е главен редактор на общинския вестник "Знаме", водещ и редактор на тв-предаване. Удостоен бе със званието за своя принос в обществено-политическия, социалния, културния и спортния живот на Търговище.

Новите Почетни граждани ще получат отличителните знаци на специална церемония на тържествена сесия на Общинския съвет на 14 май, обявен за празник на Търговище.

Последвайте канала на

Нора Виткова
627 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини