БЛС доволен от Рамковия договор

  • 21 февруари 2018 16:34

  • 1505
  • 1
БЛС доволен от Рамковия договор
©

Смятам, че това, което постигнахме днес на съвещанието на надзорния съвет на НЗОК е много добро и ще е от полза за всеки. Така председателят на Българския лекарски съюз Венцислав Грозев откри брифинга за финализирането на параметрите по отношение промяна на текстовете на Националния рамков договор.

Грозев допълни, че може да се създаде един доста добър договор за българските стандарти, който ще бъде по-добър от този през 2017 г. Повишени са както финансовите му параметри, така и болничната и извънболничната помощ, коментира той.

Той припомни, че се предвижда увеличение на цените на над 135 клинични пътеки, а финансирането по основните пера в Рамковия договор е увеличено в сравнение с миналата година. Той добави, че не може да коментира таксата за извинителната бележка на учениците, но тя ще бъде извадена от пакета на общопрактикуващите лекари. От тази година услугата ще се заплаща и ще е на стойност 3 лева.

Грозев каза още, че е предвидено десетте минути да не бъдат изискуеми при профилактичния преглед при джипито. Профилактичният преглед е поетапен преглед и тези минути могат да бъдат отчитани и при следващ преглед. На въпрос дали приема оставката на председателя на НЗОК Камен Плочев, той отговори, че по време на заседанието на комисията темата не е коментирана и подчерта, че не е оторизиран да взема отношение по такъв въпрос.

По думите на Грозев обаче всяко едно такова напрежение не е добро за българското здравеопазване.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1505 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.02.22 | 08:16

1
НЕ НА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ!!!

Добави коментар

Водещи новини