Съдят Принца за убийството на готвача му

  • 21 февруари 2018 15:56

  • 4411
  • 2
Съдят Принца за убийството на готвача му
©

Бургаската окръжна прокуратура предаде на съд Кирил Христов с прякор Принца. 61-годишният несебърски бизнесмен ще бъде съден по обвинение за умишленото убийство на готвача, работил в ресторанта му в стария Несебър.

Очаква се Окръжен съд – Бургас да насрочи дата за заседанието. Инцидентът стана през април 2016 година в градината пред ресторант „Принц Кирил". Според държавното обвинение Христов е възпроизвел 4 изстрела със законно притежаван пистолет, но не към жертвата Никола Колев (63 години). Това се случило пред двама свидетели.

Малко по-късно, Колев е застрелян от упор в автомобил, паркиран на метри от хотела на Христов. Изстрелът е произведен със законно притежаван „Заг Зауер“. Куршумът влязъл отдясно в гърдите на Колев, засегнал е големи кръвоносни съдове и е излязъл странично. Смъртта е настъпила незабавно.

Възстановката на събитията, направена през миналата година показа, че Принца произвел изстрела, докато затварял с лявата ръка, в която държал пистолета, предната дясна врата на автомобила.

Тройна съдебно-трасологична експертиза, беше извършена от специалисти от Националния институт по криминалистика и криминология в София, Веднага след това обвинението срещу Кирил Христов бе преквалифицирано от убийство в причиняване на смърт по непредпазливост.

Решението обаче беше ревизирано от Апелативната прокуратура в Бургас, а случаят – върнат с конкретни указания.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4411 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.03.17 | 13:36

2
Така неволно няма ли кой да произведе изстрел по едни 4-5човека окупирали България.

2018.03.17 | 13:36

1
Нормален, неволен изстрел е явление срещащо се само на този тиквен бостан.

Добави коментар

Водещи новини