Жени Начева: Надзорният съвет на НЗОК упражнява контрол и върху оперативната й работа

  • 21 февруари 2018 15:13

  • 1360
  • 0
Жени Начева: Надзорният съвет на НЗОК упражнява контрол и върху оперативната й работа
© Novini.bg

Надзорният съвет на НЗОК упражнява контрол и върху оперативната й работа, каза пред журналисти председателят на Съвета и заместник-министър на здравеопазването Жени Начева.

Тя не отговори конкретно дали има конфликт между нея и управителя на НЗОК проф. Камен Плочев. "Нашите отношения като Надзорен съвет с НЗОК са свързани с изпълнение на правомощията ни по закон, където е записано, че Надзорният съвет упражнява контрол включително и върху оперативната част от работата на Касата", посочи Начева.

Тя добави още, че сумите за бюджетите на болниците не се обсъждат в Министерството на здравеопазването, а в Надзорния съвет, от който се приемат окончателно по ред и правила. "Докато съм в Надзорния съвет на Касата ще работя с всеки управител на Касата и ще си изпълнявам правомощията и функциите", подчерта Начева. "Не бих искала да тълкувам думи на проф. Плочев без неговото присъствие, ако се наложи днес и възникне дебат, тогава ще се проведат съответните обсъждания", допълни тя.

В отговор на въпрос дали е искала да смени главния секретар на Касата, Начева каза, че този въпрос би го обсъдила само в присъствието на проф. Плочев.

Преди дни проф. Плочев заяви, че Начева е настоявала да се освободи сегашния главен секретар и да се назначи посочен от нея човек.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1360 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини