Жена от САЩ: Twitter, Facebook и Google са помагачи на ИД

  • 21 февруари 2018 14:34

  • 2362
  • 2
Жена от САЩ: Twitter, Facebook и Google са помагачи на ИД
© gettyimages (архив)

Жена от района на Чикаго, която е била в кафене в Париж по време на терористичните нападенията през 2015 г., съди Twitter, Facebook и Google, предаде АП.

Ищцата като твърди, че гигантите са съдействали за разрастването на групировката "Ислямска държава" (ИД), давайки й достъп до социалните медии. Вестник "Чикаго сън-Таймс" съобщи, че Манди Палмучи е подала съдебен иск в североизточния град миналата седмица. В иска се казва, че тя е била в кафене в Париж, когато над 12 души са били убити там, и че е пострадала емоционално.

При нападенията в нощта на 13 срещу 14 ноември 2015 г. срещу кафене, стадион и концертна зала във френската столица загинаха 130 човека. ИД пое отговорност за атаките.

Facebook заяви, че на сайта му няма място за тези, които се занимават с тероризъм, нито за съдържание, което подкрепя подобна дейност.


Twitter и Google не отговориха на запитванията на вестника за коментар.

Подобни съдебни искове бяха подадени и на други места, но бяха отхвърлени с аргумента, че законът освобождава от отговорност онлайн доставчиците за съдържание, публикувано от потребители.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2362 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
това го знаят и малките деца

2018.02.26 | 12:59

1
Къде е трола -дИмукрата или Шизофреника крум усасински да коментира нещо по въпроса?

2018.02.26 | 12:59

2
*утката непоръбена се скатава - не му изнася.

Добави коментар

Водещи новини