Близо 400 млади хора работят като доброволци към БЧК в област Плевен

  • 21 февруари 2018 14:10

  • 686
  • 0
Близо 400 млади хора работят като доброволци към БЧК в област Плевен
©

Близо 400 млади хора работят като доброволци към Областната организация на Българския червен кръст /БЧК/ в Плевен. Това съобщи председателят на организацията д-р Максим Гайдев.

Около 200 от младежите са постоянни членове на червенокръстката организация и отделят от свободното си време за хуманитарни дейности, уточни той. Те са преминали обучение за оказване на първа долекарска помощ, за социално подпомагане, посещават домовете за стари хора и детските социални домове за оказване подкрепа и внимание на нуждаещите се, поясни д-р Гайдев, цитиран от БТА.

Те са се включили активно при раздаване на тонове хранителни помощи, предоставени от европейски фондове, за около 17 000 бедни хора и 26 социални институции от региона. Чрез организиране на дарителски кампании са подкрепени седмина души със здравословни проблеми.

В пет плевенски общини е организирано раздаване на топъл обяд за деца - най-много са децата от община Белене. БЧК в Плевен е подготвила през изминалия сезон 19 млади хора, които са получили сертификати за работа като спасители край открити водни обекти. Д-р Гайдев отбеляза, че един от главните приоритети на БЧК-Плевен през изминалата 2017 година е бил да работят за привличане на млади хора, които да възприемат хуманитарните ценности и фундаментални принципи на червенокръсткото движение. Днес се състоя отчетно събрание на Областната червенокръстка организация.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
686 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини