Парламентът прие законодателни промени с цел намаляване на административната тежест

  • 21 февруари 2018 14:09

  • 1218
  • 1
Парламентът прие законодателни промени с цел намаляване на административната тежест
© Novini.bg

Парламентът прие на второ четене промени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Целта на промените е намаляване на административната тежест върху гражданите и бизнеса чрез премахване на изискванията за предоставяне на някои официални документи на хартиен носител.

Промените са инициирани с оглед възможността от сигурен достъп до актуална информация за всички издадени разрешения по закона - от всяка точка за контакт с Единен автоматизиран регистър "Контрол на общоопасните средства", както и изградената към него връзка с Автоматизираната информационна система "Български документи за самоличност" /АИС БДС/, се посочва в доклада на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Отпада изискването за представяне на някои документи като единен идентификационен код, когато лицата са регистрирани по Търговския закон, или копие за вписване в съответния регистър по националното законодателство на съответната държава членка в легализиран превод на български език.

Отпада изискване за предоставяне на диплома за завършено висше образование на ръководителите на производство и документ за придобита специалност за персонала, свидетелство за съдимост и копие от трудовите договори на персонала. Няма да се изискват и документи, свързани с промяна в търговската регистрация, копия от издадени разрешения и др.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1218 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.02.21 | 20:55

1
240 ХРАНТУТНИЦИ !!!!!!

Добави коментар

Водещи новини