Не само "черните отсечки" убиват хората (видео)

  • 22 февруари 2018 09:09

  • 18555
  • 1
Не само "черните отсечки" убиват хората (видео)
© Pixabay

Председателят на транспортната комисия в 43-тото Народното събрание Настимир Ананиев коментира в интервю за novini.bg има ли контрол и координация с цел повишаване на пътната безопасност в България.

Според него пътната безопасност трябва да се превърне в приоритет за България. „Милиарди харчим за ранените при ПТП. Не може в мирно време ние да губим по над 700 човека всяка година“, заяви той.

Промените в Закона за пътната безопасност дават своя позитивен резултат, смята Ананиев, но липсва координация. „Над 10 институции се грижат в момента за пътната безопасност“, обясни той. „Нарушенията по пътищата са много повече от тези, които са констатирани, но МВР не разполага с ресурса да установи всички“, каза още Ананиев.

По думите му, инфраструктурата е проблем, но още по-страшно е липсата на умения на шофьорите. „Черните отсечки трябва да се следят, но трябва и да се предприемат мерки за подобряването им“, заяви той.

Ананиев е категоричен също така, че искането шофьорски книжки да се издават при завършен десети клас ще доведе до увеличаване на корупцията, защото сега ще започнат масово хората да си купуват дипломи за 10 клас.



Цялото интервю с Настимир Ананиев може да видите ТУК.

 

 

По материала работиха Галя Георгиева и Десислава Станева

Последвайте канала на

Novini.bg
18555 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.02.22 | 14:14

1
Седесарските копелдаци са убийците по пътищата с купените книжки и седесарските кypви в скута им по време на път.

Добави коментар

Водещи новини