Костадин Филипов: Спорът не е за името на Македония, въпросът е далеч по-съществен

  • 21 февруари 2018 09:18

  • 3978
  • 1
Костадин Филипов: Спорът не е за името на Македония, въпросът е далеч по-съществен
© БНТ

Спорът не е за името на Република Македония или как ще ги иронизираме. Въпросът е далеч по-съществен, а именно за идентичността на страната. За този проблем се говори по-малко в публичността. Това заяви журналистът Костадин Филипов в сутрешния блок на БНТ. 

"Гърците настояват за промени в македонската конституция. Дали смяната на името на Република Македония значи, че ще се промени и идентичността на страната?", попита той.

"Вчера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се се намеси и разговаря с Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли. Нейната намеса значи, че Република Македония бърза, защото има вероятност през юни да им предложат покана за членство в НАТО. Според мен страната ще стане членка на НАТО по механизъм", допълни журналистът. 

"Зоран Заев е заложил повече на НАТО и бъдещото си членство в Европейския съюз, отколкото на вътрешнополитическите проблеми в Република Македония. В Скопие се интересуват от българското мнение. Ние сме страната, която е задължена по исторически съображения да е най-заинтересована и да помогне за правилното решение за Македония", завърши Костадин Филипов. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3978 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.02.26 | 12:54

1
НЕ ДЕДО, МАКЕДОНИЯ Е НУЖНА НА НАТО, А ВИЕ СТЕ ЕДНА ШЕПА БГ ПРОШЛЯЦИ КОИТО ВСЕКИ ЗАПЛЮВА.

Добави коментар

Водещи новини