Как се крадат 242 млн. долара от банка... с черна магия?

  • 20 февруари 2018 16:35

  • 12326
  • 2
Как се крадат 242 млн. долара от банка... с черна магия?
© Pixabay
В един горещ августовски ден на 1995 г. мъж на име Футанга Бабани Сисоко влиза в главния офис на Ислямската банка на Дубай (Dubai Islamic Bank) и кандидатства за кредит за покупка на автомобил.

Банковият мениджър се съгласява да отпусне заема, а Сисоко, в знак на благодарност, го кани на вечеря у дома. Така започва един от най-дръзките банкови обири в историята, разказва репортерът на BBC Бригите Шефер.
 
По време на въпросната вечеря Футанга Сисоко прави шокиращо "признание" - той споделя пред банковия служител Мохамед Аюб, че владее черна магия, която му позволява да вземе определена сума пари и да я удвои. Той кани дубайския си приятел втори път, за да му докаже способностите си.

Според каноните на исляма, магическите практики се считат за светотатство и са забранени, но въпреки това много хора вярват в свръхестествените сили. По тази причина и Аюб не успява да устои на харизмата на мистериозния бизнесмен от Мали и приема поканата му за второ гостуване. 
 
Този път банкерът носи със себе си и серозна сума пари. Още с влизането в дома на Сисоко, от една от стаите тичайки излиза мъж, който казва, че е бил атакуван от джин и предупреждава Аюб да не ядосва злия дух, защото ще се прости с парите си.
 
Виж повече тук:

Последвайте канала на

Novini.bg
12326 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.02.21 | 22:26

2
Нашия политически елит крадна милиарди / КТБ, Здравната каса, пенсионните фондове, приватизацията/ без магия.
mm

2018.02.21 | 19:44

1
как така без магия? Магията се казва тъп български народ

Добави коментар

Водещи новини