Съдят 42-годишен мъж за кражба на мобилен телефон и пари от хотелска стая

  • 20 февруари 2018 16:29

  • 1599
  • 0
Съдят 42-годишен мъж за кражба на мобилен телефон и пари от хотелска стая
©

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Мирослав Д. (на 42 г. от гр. Бургас). Той е подсъдим за това, че на 09.07.2017 г. в гр. Бургас, от хотелска стая, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – дамски портфейл (с намиращите се в него дебитни карти, лични документи, пари) и мобилен телефон (на обща стойност 243 лв.) от владението на собственичката им, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

Той е подсъдим и за това, че за времето от 04.19 ч.до 04.31. на 09.07.2017 г., използвал дебитна карта, която задигнал от пострадалата, като без нейно съгласие изтеглил парична сума в общ размер от 4150 лв. На 09.07.2017 г., подсъдимият влязъл в хотела с намерение да извърши кражба от хотелска стая. Същият преминал покрай портиера, гледайки към мобилния си телефон и се отправил към асансьора, с който се качил на горния етаж, създавайки впечатление, че е гост на хотела. В стая № 107 на първия етаж на хотела били настанени пострадалата и нейният съпруг. По това време в стаята била само пострадалата, която ползвала банята. Входната врата на хотелската стая била отключена, тъй като очаквала прибирането на съпруга си. Подсъдимият влязъл през незаключената врата в стая № 107. От дамската чанта на пострадалата взел портфейлът й, с намиращите се в него лични документи, двете банкови карти, както и листче с написани ПИН-кодове. От хотелската стая подсъдимия взел и мобилният телефон на пострадалата, след което напуснал хотела с отнетите вещи. 

След извършване на описаната кражба Мирослав Д. се отправил към ж.к.„Зорница“ в гр. Бургас. Същият отишъл до банкомат, разположен до бл.77 в комплекса и през горепосочения период от време използвал общо 12 пъти дебитната карта, без съгласието на титуляря, като въвел ПИН- кодовете, записани на листче в отнетия портфейл. С откраднатата сума Мирослав Д. си платил няколко месечни наема, купил си дрехи, обувки и проиграл останалото в игрална зала.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 21.02.2018 г.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1599 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини