Екатерина Захариева ще се срещне със саудитския министър на външните работи

  • 20 февруари 2018 16:06

  • 1583
  • 2
Екатерина Захариева ще се срещне със саудитския министър на външните работи
© eu2018bg.bg

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще приеме утре в София министъра на външните работи на Кралство Саудитска Арабия Адел Ал-Джубейр.

Това съобщиха от пресцентъра на външното министерство.

По време на срещата двамата външни министри ще обсъдят възможностите за задълбочаване на установения политически диалог, сътрудничеството в сферата на сигурността, борбата с тероризма, както и въпроси свързани с развитието на отношенията в областта на икономиката и инвестициите.

Задълбочаването на партньорството в сферата на инвестициите, включително земеделие, високотехнологични отрасли, енергетика и туризъм е от стратегическо значение в отношенията на двете страни. Първите дипломати ще обсъдят и политиката на ЕС по отношение на Южното съседство в контекста на актуалната политическа обстановка в региона.

В рамките на посещението си в България външният министър на Саудитска Арабия ще проведе срещи и с президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, министър-председателя Бойко Борисов и председателя на Комисията по външна политика на Народното Събрание Джема Грозданова.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1583 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.02.21 | 08:07

2
Искам СЕХ от тази герберова Ковра.

2018.02.21 | 01:57

1
Пак сигурно ще падне голямо перкане !!!! ХА ХА ХА

Добави коментар

Водещи новини