36 проекта ще се финансират по програмата "Красива България" през 2018 година

  • 20 февруари 2018 14:30

  • 1742
  • 0
36 проекта ще се финансират по програмата "Красива България" през 2018 година
© Pixabay

Общо 36 проекта за подобряване на обществената среда, социалната инфраструктура и социалните услуги от резидентен тип ще се финансират през 2018 г. по програмата "Красива България" на Министерството на труда и социалната политика. Това реши управителният съвет на програмата на днешното си заседание, съобщиха от пресцентъра на социалното министерство.

35 от проектите са на общини, а един на областна администрация. С реализирането им ще се обновят и ремонтират 3 детски ясли, 8 детски градини и 3 училища, 3 дневни центъра за социални услуги и 1 център за настаняване от семеен тип, 1 болница и 9 сгради за обществено-административно обслужване.

По проекта "Красива България" през тази година ще се реновират и 6 културни обекта и 2 обекта за спорт и отдих.

Кампанията за набиране на предложения за финансиране е преминала при изключително голям интерес, отчитат от министерството. Подадени са предложения от 97 общински и областни администрации - с 10 на сто повече в сравнение с 2017 година. Общата стойност на одобрените 36 проектни предложения е 7,1 млн. лв. От тях 3 млн. лв. се осигуряват по проект "Красива България". Останалата част е съфинансиране от бенефициентите.

Проектите, които ще се финансират, са на общините Вълчи дол, Чупрене, Луковит, Тервел, Сърница, Ружинци, Троян, Плевен, Разлог, Иваново, Самоков, Козлодуй, Нови пазар, Велико Търново, Аксаково, Казанлък, Главиница, Венец, Столичната община, Ботевград, Бяла Слатина, Бургас, Две могили, Гулянци, Садово, Димитровград, Велики Преслав, Павликени, Банско, Гоце Делчев, Свищов, Лясковец, Русе, Монтана. Финансиране по проекта "Красива България" ще получи и областната администрация на Силистра.

Изпълнението на проектите ще осигури работни места за минимум 550 души в строителството, от които минимум 220 души ще са регистрирани в бюрата по труда безработни. Най-малко 145 търсещи работа ще преминат през подходящо професионално обучение, за да могат да се включат в ремонтните дейности.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1742 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини