Стоки от защитени търговски марки са иззети в Хасковско

  • 20 февруари 2018 11:15

  • 921
  • 0
Стоки от защитени търговски марки са иззети в Хасковско
©

Стоки от защитени търговски марки са иззели служители на реда от Димитровград и Харманли при два случая, съобщи пресцентърът на ОД на МВР-Хасково.

Снощи на магистрала "Марица" полицаи от Димитровград са подали сигнал за спиране на водача на бус "Фолксваген Транспортер" с пловдивска регистрация. Шофьорът не се подчинил и продължил пътя си. Пет минути след това превозното средство било спряно и проверено.

Установено било, че се шофира от 32-годишен пловдивчанин, познат на органите на реда. В купето на автомобила са намерени полиетиленови торби, които са съдържали 257 артикула с лого на запазени марки, за които мъжът не представил документи за произход. Стоките - спортни обувки и комплекти, са иззети с протокол.

По същото време на пътен възел, отново на магистралата, в района на Харманли бил проверен и лек автомобил "Мерцедес", управляван от друг пловдивчанин, на 41 години. В колата му били намерени 116 чифта маратонки на защитена марка, като брандът е използван без разрешение на правопритежателя. Те също са били иззети.

И по двата случая са били образувани досъдебни производства.

Последвайте канала на

Нора Виткова
921 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини