Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското

  • 20 февруари 2018 07:15

  • 977
  • 2
Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското
© Булфото (архив)

Президентът Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Церемонията ще се състои от 14.00 часа днес в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

За заслуги в областта на образованието и науката проф. Анна Недялкова ще получи орден „Св. св. Кирил и Методий“ първа степен.
Доцент Тодор Ангелов Тодоров ще бъде удостоен с орден „Св. св. Кирил и Методий“ първа степен за приноса си за утвърждаване и развитие на българската образователна система.

Президентът Румен Радев ще удостои посмъртно с орден „Св. св. Кирил и Методий“ първа степен проф. Янко Борисов за приноса си в областта на образованието и науката.

За заслуги към Република България и утвърждаването на престижа на страната по света в областта на образованието и науката с орден „Св. св. Кирил и Методий“ огърлие ще бъдат удостоени проф. Владко Тодоров Панайотов и академик Иван Николов Юхновски.

Проф. Крум Кацаров ще получи орден „Стара планина“ втора степен за големи заслуги към Република България в областта на военномедицинското дело.
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
977 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.02.20 | 11:12

1
Дай и на селянина от Банкя един голяяям твърд кожен медал да му е халал.
дуци

2018.02.20 | 12:28

2
може и тиквен ше му отива

Добави коментар

Водещи новини