В София почетоха паметта и делото на Апостола на свободата (снимки+видео)

  • 19 февруари 2018 15:46

  • 1118
  • 0
В София почетоха паметта и делото на Апостола на свободата (снимки+видео)
© Novini.bg

Въпреки лошото време днес цял ден столичани и гости на София отдаваха почит пред Апостола на свободата - Васил Левски. Днес се навършват 145 години от гибелта на героя, предаде репортер на Novini.bg.

Васил Левски е революционер, идеологът и организатор на българската национална революция. Основател е на Вътрешната революционна организация (ВРО). Известен е и като Апостола на свободата, заради организирането и разработването на революционна мрежа за освобождаване на България от османско владичество. Пътува по страната и създава частни революционни комитети, които да подготвят обща революция. Неговата мечта е чиста и свята република, в която всички да имат равни права, независимо от своята народност и вероизповедание. Той създава стратегия за освобождаването на България от османската власт.

В 18:00 часа се очаква президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на да поднесе цветя пред паметника на Васил Левски.

Движението в района на паметника на Апостола е затворено. Всички, които искат да поднесат цветя, могат да го направят, след като преминат през пропусквателните пунктове на бул. „Васил Левски“ и ул. „Оборище“ и на бул. „Васил Левски“ и бул. „Дондуков“. Трафикът в района е затруднен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1118 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини