Харманли се преклони пред паметта на Апостола

  • 19 февруари 2018 15:22

  • 534
  • 0
Харманли се преклони пред паметта на Апостола
© Булфото (архив)

Обществеността на Харманли се преклони пред паметта на Апостола на Свободата Васил Левски на днешната 145-та годишнина от гибелта му, съобщават от общинския пресцентър.

Венци и цветя на паметника на великия българин на площад "Възраждане" са били поднесени от кмета на община Харманли Мария Киркова, председателя на Общинския съвет Иван Димитров, представители на политически партии, ръководители на училища и институции, както и от признателни граждани.

"Левски завеща на последователите си силна вяра и осъзнатост, че съдбата на Родината е в собствените им ръце, и че и те могат да бъдат като другите европейски народи. Нека винаги помним посланието, което Апостола ни отправи чрез живота и делото си - да разчитаме на себе си, да бъдем единни и да имаме обща цел в името на Родината". Това е подчертала кметът Киркова в своето слово пред събралите се родолюбиви харманлийци.

Панихида в памет на Апостола на Свободата е била отслужена от архиерейския наместник отец Живко Петров и от отец Георги. С прочувствени стихове за Васил Левски, рецитал са изнесли ученици от НУ "Алеко Константинов".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
534 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини