"Задържане под стража" за мъжа от Варна, пребил до смърт приятел от детството

  • 19 февруари 2018 11:01

  • 1693
  • 0
"Задържане под стража" за мъжа от Варна, пребил до смърт приятел от детството
© gettyimages (архив)

Варненският окръжен съд е уважил искането на Окръжната прокуратура във Варна да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 36-годишния Венцислав А., съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Съдебното заседание във Варненския окръжен съд е било разгледано в неделя в късния следобед и при закрити врати заради бруталния характер на убийството. 36-годишният Венцислав е бил привлечен като обвиняем за умишленото убийство на 34-годишния Явор, негов приятел от детството. Първоначалното обвинение, в което Венцислав А. беше привлечен като обвиняем, бе преквалифицирано от прокуратурата в умишлено убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за убития начин след излизане на резултатите от съдебномедицинската експертиза – по член 116, ал. 1, т. 6 от НК.

Разследването по случая е започнало, след като на 14 февруари 2018 г. гражданин подал сигнал за намерен мъж в безпомощно състояние пред блок 404, вход 5 в кв. „Владиславово“. На път за болницата 34-годишният Явор починал.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна. Ако то бъде обжалвано, съдебното заседание във въззвивната инстанция ще бъде на 27 февруари 2018 г.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1693 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини