Загиналата в Пирин Ния Трейман е от прочут род на фотографи

  • 19 февруари 2018 11:01

  • 14827
  • 3
Загиналата в Пирин Ния Трейман е от прочут род на фотографи
©

Загиналата при падналата лавина в Пирин Ния Николаева Трейман е популярна в средите на планинарите и на алпинистите, става ясно от опечалени нейни приятели във "Фейсбук", пише "Телеграф". Изкачвала е върхове в Европа.

"Тя ме заведе за първи път в Пирин преди 8 години. Беше уникален човек... Добротата и скромността й бяха за пример. Обичах я като сестра. Синаница беше едно от любимите й места... ", сподели с мъка приятелката й Анна-Мария Маркова в социалната мрежа. Учителка на Ния също трогателно изказа съболезнования и призна, че я боли от загубата на момичето.

"Сбогом, Ния! Планината обича смелите... Едно от най-усмихнатите и кротки деца, които съм учила!... Дано си в един по-добър свят! Трудно ми е да повярвам... " Ния завършва 9-а ГЕФ "Алфонс дьо Ламартин" през 2011 година. Приета е в специалност френска филология в Софийския университет Свети Климент Охгридски и след специализация във Франция завършва магистратура по превод в същия университет.

Интересува се от съвременна литература, културология и педагогика. Сред авторите, които е превеждала, са Блез Сандрар, Франсис Жан и Андре Жид. Баща й Никколай Трейман заедно с брат си Димитър са от стара фотографска фамилия. Собственици са на веригата фотоателиета "Братя Трейман".

Последвайте канала на

Novini.bg
14827 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бай Шиле

2018.02.22 | 10:34

3
Да би мирно седяло...
с-в

2018.02.20 | 20:53

2
изглежда КАЛТА за въргаляне е любима НЕ САМО НА СВИНЕТЕ, а и НА ШИЛЕТАТА...
........

2018.02.20 | 20:29

1
.......като теб - в лайн..ата............

Добави коментар

Водещи новини