Втори тур на частичните местни избори в селата Средище и Градешница

  • 19 февруари 2018 09:04

  • 878
  • 0
Втори тур на частичните местни избори в селата Средище и Градешница
© Булфото (архив)

Втори тур за частичен избор на кмет ще има в силистренското село Средище, съобщиха от Общинската избирателна комисия в общинския център Кайнарджа.

На проведения вчера първи тур не бе избран никой от явилите се четирима кандидати. Следващата неделя на балотаж отиват Гошо Манов от ГЕРБ и Руждин Селимов, издигнат от ВМРО-БНД. Изборният ден в Средище приключи при 45.95 на сто избирателна активност.

Втори тур ще се състои и в село Градешница между кандидатите на ГЕРБ и на партия "Синьо единство", съобщи председателят на Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Криводол Силвия Каменова, цитирана от БТА. Петима кандидати се явиха в първия тур на изборите за кмет в селото. Кандидатът на ГЕРБ Любомир Младенов получава 120 гласа, кандидатът на "Синьо единство" Борислав Борисов - 60 гласа от вота на 18 февруари. За Цветана Божинова, издигната от БСП, са гласували 26 избиратели, за Емил Петров от ВМРО-БНД- 32 избиратели, а за кандидатът на ДПС Ивайло Кирилов своя вот са дали 41 избиратели, посочиха от ОИК.

Изборите в Градешница завършиха при почти 67 на сто активност. От общо 414 жители на селото, включени в избирателните списъци, 275 са дали своя вот за кмет, допълниха от ОИК-Криводол.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
878 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини