Ето какво трябва да направите, ако попаднете в ситуацията на Панайотка от Варна (видео)

  • 19 февруари 2018 08:24

  • 11598
  • 1
Ето какво трябва да направите, ако попаднете в ситуацията на Панайотка от Варна (видео)
©

Семейство за малко не остана без ток заради чужд дълг за електричество. ЕНЕРГО-ПРО поиска от хората да платят над 800 лева за краден ток на апартамент, който те са продали преди почти 20 години. Причината - новият собственик не прехвърлил партидата на свое име, припомнят от Нова телевизия.

От ЕНЕРГО-ПРО признават - спорният дълг е за имот, който Панайотка Железова продала през 2000 година, а манипулациите на електромера са установени през март 2017-а.

Два месеца, след като от ЕНЕРГО-ПРО констатирали нарушението, титулярът на партидата изведнъж се оказва сменен. Не могли да му откажат - очаквали метрологична експертиза за манипулирания електромер и тогава начислените над 800 лева не били фактурирани. Потвърждават още, че прехвърлянето на партидата е било задължение на новия собственик. За тях обаче длъжник с 800 лева си оставала Панайотка. 

Жената не разбира защо нотариалният акт не значи нищо за дружеството, разказа днес „Здравей, България“ по Нова телевизия. Оказва се, че ако някой попадне в същата ситуация, има само един полезен ход.

„Да пусне молба за спиране на тока на имота, който е продала, тъй като е титуляр на партидата и може да се разпореди с това. И по този начин ще принуди купувачът да се ангажира и да смени партидата със заявление”, обясни още пред Нова телевизия адвокат Ренета Стойчева.

За случая са сигнализирани омбудсмана Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и Комисията за енергийно и водно регулиране.

Последвайте канала на

Десислава Станева
11598 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.02.20 | 03:47

1
Трябва да вкараме седесарската измет обратно в Белене и Скравена, това трябва да направим, поединично не става.

Добави коментар

Водещи новини