Паметна плоча на Васил Левски бе открита в посолството в Атина (снимки)

  • 18 февруари 2018 16:39

  • 1951
  • 1
Паметна плоча на Васил Левски бе открита в посолството в Атина (снимки)
© МВнР

В деня на 145-ата годишнина от обесването на Васил Левски в посолството на България в Атина бе открита паметна плоча на националния ни герой, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Тържеството започна с панихида за упокой на Васил Иванов Кунчев в българския храм "Свети преподобен Йоан Рилски Чудотворец" и продължи пред българското посолство. Над 200 наши сънародници - представители на културните дружества и неделните училища в Гърция, както и много българи от гръцката столица и приятели на България, взеха участие.

Отец Иван отслужи освещаване на плочата и благослови присъстващите. Приветствие отправи временно управляващият посолството Веселин Иванов. Председателят на българо-гръцкото сдружение за култура обяви, че Васил Левски ще бъде патрон на неделното училище към дружеството и то ще носи неговото име.

Стихове за Апостола рецитираха ученици от българските неделни училища в гръцката столица. Под звуците на български възрожденски песни гостите поднесоха венци и цветя пред барелефа.

Отбелязването продължи в препълнения киносалон на посолството, където „Урок по родолюбие” за най-малките гости изнесоха режисьорът Искрен Красимиров (в ролята на Христо Ботев) и актьорът Симеон Владов ( в ролята на Васил Левски).

Последвайте канала на

Novini.bg
1951 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ivanov

2018.02.18 | 21:32

1
ooooooooh kakvo da pravim nali trqbva daimame nqkoi geroi

Добави коментар

Водещи новини