Къде можете да видите най-странните животни в света

  • 18 февруари 2018 15:43

  • 2226
  • 0
Къде можете да видите най-странните животни в света
© Pixabay

Животинското царство има някои много странни представители и когато става въпрос за най-странната фауна, която планетата Земя може да предложи, трябва да видим, за да повярваме.

Наистина, историческите книги са пълни с легенди за хора, разказващи описанието на страшни животни, казвайки си: "Това не може да бъде!". Но все пак те съществуват. Вижте кои са местата с най-странните животни в света:

Лилава жаба, Индия

Невероятно е, че наскоро откритата лилава жаба е животно. Изглежда по-скоро като нещо, напълнено с гной или съсирек. Или като първия проект на най-тъжния покемон. Между другото, всички тези чудни неща са това, което прави тази амфибия ... доста очарователна?

След като еволюира да живее под земята, с пурпурната си кожа и малки сини очи, тази жаба е нещо като земния отговор на сивите безличви същества, които живеят на дъното на океана.

Тъй като тези жаби са открити едва през 2017 г., те определено са трудни за проследяване. Най-добре е да посетите планинската верига Western Ghants по време на сезона на мусоните, което съвпада с периода на чифтосване на тази жаба.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
2226 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини