Частични местни избори се провеждат в 8 населени места

  • 18 февруари 2018 07:30

  • 2914
  • 3
Частични местни избори се провеждат в 8 населени места
© Булфото (архив)

В този час в 8 населени места в страната започва провеждането на частични кметски избори.

Двама са кандидатите за кметското място в село Звиница, община Кърджали, област Кърджали. Там един срещу друг се изправят издигнатият отстранения от кметския пост Ниязи Назим Вели от ДПС и кандидатът на ПП ГЕРБ Махмуд Сюлейман Юсеин. Изборите бяха насрочени, след като през септември миналата година Общинската избирателна комисия прекрати пълномощията на Ниязи Вели заради това, че кметът не бе прекратил участието си в търговска фирма. 866 души в кметството ще могат да упражнят правото си на глас в разкритата една Секционна избирателна комисия (СИК). В населеното място няма да има сформирани подвижни секции.

Доскорошният кмет на село Енчец, община Кърджали, област Кърджали Юксел Якуб Бекир от ДПС е единственият кандидат за кметския пост в населеното място. До изборите в село Енчец се стигна, след като на 14 ноември 2017 г. Общинската избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията на избрания през 2015 г. кмет заради това, че Бекир не е прекратил дейността си на едноличен търговец след встъпването му в длъжност. 942 лица имат право на глас на частичните местни избори в кметството, където е разкрита една Секционна избирателна комисия (СИК).

Частични избори ще има и в село Средище, община Кайнарджа, област Силистра. В надпреварата за кметския пост ще участват четирима кандидати - Гошо Иванов Манов от ГЕРБ, Бинназ Зубейдинова Мехмедова от ПП „ВОЛЯ”, Дженгис Мехмед Адем от ДПС и Руждин Фаиков Селимов от „ВМРО- Българско национално движение”. Изборите в населеното място бяха насрочени, след като на 3 август 2017 г. кметът Бейзат Исмаилов Мустафов подаде оставка. С право на глас в населеното място са около 1100 души, които ще могат да упражнят правото си на вот в избирателни секции.

Жителите на село Брест, община Гулянци, област Плевен също ще избират кмет. Там кандидатите за кметския пост са трима - Цецо Първанов Луканов от ПП ГЕРБ, Мирослав Петров Кръстев от БСП и Михаил Кирилов Георгиев от ВМРО. 1842 избиратели ще могат гласуват на частичните местни избори в гулянското село. Общо четири са разкритите секции на територията на селото. Едната от тях е подвижна, като за нея има подадени 19 заявления. До изборите в селото се стигна, след като кметът Любомир Божинов подаде оставката си през септември миналата година поради лични причини.

Кметски избори ще се проведат и в село Любенец, община Нова Загора, област Сливен. В изборната надпревара ще участват издигнатата от ПП ГЕРБ Мария Вълчева Петкова и кандидатът на ПП „АТАКА“ Стоян Иванов Стоянов. 320 са избирателите в Любенец. Изборите в селото бяха насрочени, след като Общинската избирателна комисия прекрати правомощията на кмета Драгомир Цонев заради влязла в сила присъда за нанесен побой.

Двама са кандидатите за кметския пост в село Кочово, община Велики Преслав, област Шумен. Там един срещу друг ще се изправят Гюсюм Апти Хаджъ, издигната от ДПС, и Ангел Делев Ангелов – независим кандидат издигнат от инициативен комитет. Бившият кмет на населеното място Кенан Мустанов Ибрямов почина при автомобилна катастрофа на 3 ноември миналата година и това доведе до предсрочните избори. В населеното място е разкрита една избирателна секция, като по списъчен състав избирателите в населеното място са 603.

Кметски избори ще се проведат и в село Градешница, община Криводол, област Враца. Там в кметската надпревара ще участват Любомир Иванов Младенов от ПП ГЕРБ, Цветана Петкова Божинова от БСП, Борислав Петров Борисов от ПП „Синьо Единство“, Емил Найденов Петров от ПП ВМРО и Ивайло Георгиев Кирилов от ДПС. До частичния вот в селото се стигна, след като кметът Магдалин Сълков подаде оставка миналия ноември. 460 са избирателите, които имат право на глас на частичните избори. В населеното място ще бъдат открити една постоянна и една подвижна секции. Пакизе Хасанова Мехмедова от ПП ГЕРБ и Исмаил Хасанов Мехмедов от ДПС ще се изправят един срещу друг в битката за кметския пост в село Кестеново, община Омуртаг, област Търговище. Изборите в населеното място бяха насрочени, след като пълномощията на кмета Фикрет Мустафов Расимов бяха предсрочно прекратени заради влязла в сила присъда. С право на глас в населеното място са около 240 души, които ще могат да гласуват в една избирателна секция.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2914 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Негласувал

2018.02.20 | 08:49

3
Пенсионерите ако им е свършила тоалетната хартия..препоръчвам им тази добра е

2018.02.20 | 08:49

2
...и кандидатът на ПП ГЕРБ Махмуд Сюлейман Юсеин.
Цик

2018.02.20 | 08:49

1
Цветанов е раздал бюлетините !!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини