Кристин Лагард: Следим внимателно какви ще бъдат последиците от данъчната реформа в САЩ

  • 17 февруари 2018 19:12

  • 1513
  • 3
Кристин Лагард: Следим внимателно какви ще бъдат последиците от данъчната реформа в САЩ
© Getty Images

Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981 заяви днес, че следи с голямо внимание последиците от данъчната реформа, одобрена през декември от Конгреса на САЩ, и най-вече дали тя води до повишаване на лихвите, което би могло да засегне световната икономика, предаде АФП.

"От наша гледна точка трябва да сме внимателни какво става особено в САЩ", заяви Лагард в интервю за радио Франс Ентер. Така тя отговори на въпрос за неотдавнашните резки сривове на пазарите, които според нея са "неизбежна" корекция.

Тя коментира, че данъчната реформа ще действа като своеобразен стимул за сегашната икономическа ситуация в САЩ, които вече имат силен растеж, в момент, когато пазарите се опасяват от завръщане на инфлацията, която пък би могла да предизвика повишаване на лихвите.

"Можем да се запитаме дали това наистина няма да доведе до увеличение на заплатите, поскъпване на стоките, а следователно до инфлация, и дали тя, като резултат, няма да създаде опасност от намеса на паричните власти най-вече под формата на по-бързо или по-често повишаване на лихвите. Това би довело до последици за цялата световна икономика и най-вече за силно задлъжнелите икономики", предупреди Лагард.

Шефката на Фонда обаче категорично отказа да сравни сегашната ситуация с положението преди фалита на американската банка Лемън Брадърс (Lehman Brothers) преди 10 години

Последвайте канала на

БТА
1513 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Atos

2018.11.03 | 03:45

3
Вижте го добре това влечуго изсъхнало. Колко кръв е изпило и пак е мумия.

2018.02.22 | 11:39

2
МВФ е най отвратителния и хищен октопод. Ако на един швед му кажеш една добра дума за МВФ ще те убие на място
До 1

2018.02.22 | 11:30

1
Точно тъй! Помниш ли Ан Мък Гърч? :D

Добави коментар

Водещи новини