Ева Майдел: Нито една държава в ЕС не може да осигури сигурността на гражданите си сама

  • 16 февруари 2018 20:41

  • 1845
  • 4
Ева Майдел: Нито една държава в ЕС не може да осигури сигурността на гражданите си сама
© ПП ГЕРБ

Нито една държава в ЕС не може да осигури сигурността на гражданите си сама. Приоритет трябва да са изграждането на обща европейска отбрана, по-строг контрол по външните граници, общи правила за даване на бежански статут и постоянен обмен на информация между службите за сигурност на държавите.

Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел днес по време на участието си на най-големия форум по сигурността в света – Мюнхенската конференция по сигурността, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Ева Майдел се включи в дискусии в рамките на конференция в това число трансатлантически форум на Християн демократическия съюз, на който основни говорители бяха премиерът на България Бойко Борисов и германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен.

„Трябва да ориентираме трансатлантическото си партньорство към новите реалности на воденето на „война“ – хибридни действия и кибервойна, чиито цели са да дискредитират нашите институции и унищожат политическите ни системи“, заяви още българския евродепутат.

Сред участниците на 54-ото издание на конференцията в баварската столица Мюнхен са министър-председателите на Великобритания - Тереза Мей, на Нидерландия - Марк Руте, на Австрия - Себастиан Курц, на Израел - Бенджамин Нетаняху, американският министър на отбраната Джеймс Матис, руският външен министър Сергей Лавров, генералният секретар на Нато Йенс Столтенберг, генералният секретар на ООН Антонио Гутиереш.

Тазгодишното издание на форума е под наслов - "Нови идеи за Европа“ и събира над 450 политически лидери и експерти по сигурността и отбраната от цял свят.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1845 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.02.20 | 09:46

4
тая откачалка от де ги вади тия мъдри мисли

2018.02.20 | 09:46

3
Германия на времето осигуряваше БЕЗОПАСНОСТТА на цяла ЕВРОПА + още 12 държави извън нея.Тази психопатка и простачка да пита мъжа си Австриец,той най добре ще й обясни

2018.02.20 | 09:46

2
Научно доказано е че всички от ГЕРБ са завършени ИДИОТИ ! Тази е живия пример за това .

2018.02.17 | 08:49

1
Лапа$ на онзи, който те прибра и не се обаждай, че си абсолютна нула, точно като твоя сик@джак-лидер.

Добави коментар

Водещи новини